Подарък нощувка към уикенд на море

За да насърчи българите да почиват повече в родните хотели Министерство на туризма призова бизнеса да се включи в организираната от ведомството кампания „Неочаквана ваканция“. Идеята е да бъде обявена специална промоция от хотелите и другите места за настаняване през април и май и българите да могат да отсядат в тях три нощувки, а да плащат само за две.

Резултат с изображение за хотели море

Целта е да се удължат активните зимен и летен сезон и да се разбие стереотипът, че уикенд пътуванията са до две нощувки, обясниха от ведомството. В предложението могат да се включат всички желаещи морски и планински хотели. Офертите ще бъдат представени на сайт, менажиран от Министерство на туризма – www.neochakvanavakancia.bg/.

Вече са получени и първите заявки за публикуване на оферти, а самата интернет страница ще бъде активна и достъпна за потребителите от 4 април. Регистрацията е безплатна за местата за настаняване. Всяко от тях ще има специален промокод. А когато туристът се обади на хотела за резервация ще трябва да казва и този код, за да се възползват от отстъпката.

Към момента не се предвижда участващите в кампанията хотели да бъдат задължени да предоставят определен брои стаи или да гарантират места за клиентите по време на промоцията. Т.е. дали ще можете да се възползвате от ваканция с една безплатна нощувка ще зависи от това дали в момента в хотела има свободни места, информира в.Труд.

Докато бизнесът ще подарява нощувки, Министерството на туризма като партньор в кампанията се задължава само да рекламира инициативата и да менажира общия сайт. „За туристите това е стимул да посетят по-отдалечени места, а за хотелиерите -да посрещнат повече гости не само по Черноморието и в зимните курорти, а и във вътрешността на страната“, обясниха от ведомството.

Инициативата е част от кампанията на Министерството за насърчаване на вътрешния туризъм. Ако кампанията бъде успешна, промоциите за българския пазар могат да продължат и в активния туристически сезон, разясниха от министерството.

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *