Подготвяме още инвестиции

Карим Хабра, управляващ директор на фонда за недвижими имоти на „Дженеръл Електрик“ в Централна Европа

– „Дженеръл Електрик“ е известна като голяма американска компания, която основно произвежда електрически уреди и различно оборудване. Можете ли да обясните защо у нас навлизате с недвижимо имущество?

– Всъщност „Дженеръл Електрик“ се занимава с всякакъв вид бизнес, включително финансови услуги, здравеопазване, производство и услуги, недвижимо имущество.

– Как стигнахте до този проект в България? Нали това е първият голям проект на „Дженеръл Електрик“ у нас?

– Да. Причината, поради която се спряхме на този проект, е, че нашият партньор е много надежден в областта на строителството на търговски центрове. Включително в региона, където те са построили значителен брой такива центрове. Освен това смятаме, че мястото на изпълнение на проекта е отлично. Това ще бъде един от малкото модерни шопинг центрове в София, а вашата столица има голям потенциал.

– Наистина ли смятате, че перспективите на страната са добри?

– Първо, твърдо сме уверени, че скоро страната ви ще бъде член на ЕС. Преките външни инвестиции са на добро ниво и се увеличават през последните четири години. Брутният вътрешен продукт расте с темпове над средните за Евросъюза. Лихвените проценти намаляват, левът е стабилен, инфлацията е под контрол, безработицата намалява.

– Не мислите ли, че доходите на българите не съответстват на цените на луксозните стоки, които един подобен „Мол“ се готви да им предложи?

– Като цяло доходите също нараснаха през последните четири или пет години и смятаме, че те ще продължат да растат. София без съмнение има най-добрия потенциал. Гледаме и към провинцията, към Пловдив, Варна, Бургас, но там проектите ни са на предварителен етап. Важното обаче е, че нямаме намерение да спираме само с тази първа инвестиция.

Георги Готев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *