Половината от щатските милионери вече не се смятат богати

Почти половината – 46%, от американските милионери вече не се чувстват богати, въпреки че средното им благосъстояние е 3.5 млн. долара, а годишния им доход възлиза на 306 хил. долара, пише FT.
Година по-рано само 19% от милионерите бяха на мнение, че не са богати. Анкета сред 1000 души с активи от над 1 млн. долара установи, че милионерите не се чувстват богати, ако притежават под 1.8 млн. долара. Милионерите споделят за различните начини, по които преструктурират портфейлите си в условията на рецесия. Мечи настроените залагат повече на ценни книжа с фиксирана доходност, докато оптимистично настроените купуват повече акции, според Fidelity.
Средното ниво на богатството пък възлиза на 7.5 млн. долара, а средната им възраст – 59 г.Само за година, съвкупният капитал на богаташите по света намаля до 32.8 трлн. долара, спрямо 40.7 трлн. долара, показват данните от отчета “Световно благосъстояние – 2009 г.“, подготвен от отдела за управление на активи на частни клиенти на Merill Lynch и консултантската компания Capgemini.В края на изминалата година най-много богаташи е имало в САЩ, Япония и Германия, следвани от Китай и Великобритания.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *