Полски компании с интерес към България

Една от най-големите полски финансови групи, която оперира в производството на части и компоненти за автомобилния сектор, и в областта на цветните метали, има интерес да изнесе част от производството си в България.

Това стана ясно по време на срещата на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев с Аркадиуш Кренжел, председател на надзорния борд на “Impexmеtal SA”, част от една от най-големите полски финансови групи „Boryszew“. Статистиката показва, че всяка пета кола в Европа има части произведени от нея или някоя от дъщерните ѝ фирми. Групата осигурява работа на над 11 500 работника и оперира на четири континента.

Зам.-министърът акцентира на възможностите за разширяване на производството им в България като представи индустриалните зони, към които полската група може да има интерес. Очаква се насрочване на дата за посещение на тяхна делегация, за да се запознаят на място с условията и възможностите за развитие на бизнес в България.

Полски компании имат интерес да инвестират и в производството на млечни продукти в България. Заместник-министър Манолев разговаря с представители на „Lactalis“ – една от най-големите фирми в Европа в производството и търговията с млечни продукти. Те посочиха, че отдавна проучват българския пазар и имат конкретен интерес за стъпване на него. Александър Манолев представи възможностите за инвестиции и акцентира на облекченията за големи инвеститори, които страната ни предлага.

Заместник-министър Манолев е на посещение в полската столица Варшава за участие в срещата на министрите на икономиката и министрите, отговарящи за кохезионната политика на страните от Вишеградската група (В4), Словения, Румъния, България и Хърватия, информира fakti.bg. По време на визитата му е предвидена среща и със заместник-министъра на развитието на Полша Йержи Квиечински.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *