Полсън: Може да се сринат още банки

Финансовият министър на САЩ Хенри Полсън предупреди, че още банки могат да се сринат, тъй като американската финансова система преживява труден период на преструктуриране, предаде ДПА. Полсън обеща да използва цялата власт, с която разполага, за да облекчи икономическата обстановка, съобщава БТА.

Той помоли обществеността за „търпение“, като допълни, че ще минат „няколко седмици“ преди финансовото министерство на САЩ да започне да изкупува проблемни ипотечни активи, които са в центъра на кредитната криза.

Полсън предупреди, че предстоят още сривове. „Едно нещо трябва да признаем: дори с новите правомощия на министерството някои финансови институции ще се разорят“, заяви Полсън пред репортери във Вашингтон. Той допълни, че спасителният пакет „не е, за да спасява всяка финансова институция заради нея самата.

Хенри Полсън призова и за свикване на извънредна среща на Г-20, която ще се проведе във Вашингтон в края на седмицата наред с есенните заседания на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка (СБ), съобщи представител на министерството на финансите на САЩ, цитиран от Франс прес.
lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *