Полсън: Финасовите пазари са по-спокойни

Финансовите пазари са значително по-спокойни сега, отколкото преди два месеца, каза финансовият министър на САЩ Хенри Полсън във Вашингтон пред прадиставители на бизнеса. Полсън прогнозира, че най-голямата икономика в света ще започне да се възстановява през втората половина на годината, предадоха световните медии.

Той отново подчерта, че смята, че периодът на напрежение на финансовите пазари е по-близо до своя край отколкото до началото, но предупреди, че броят на просрочените ипотеки ще остане висок, докато корекцията, която включва падащите цени на имотите, продължи.

Икономиката на САЩ бе тласната към ръба на рецесия от спада в жилищния сектор, кредитната криза, растящите цени на енергията и съкращенията на работни места през последните месеци. Полсън никога не използва „рецесия“ в своите бележки, но някои икономисти смятат, че икономиката вече е в това състояние.

Американският финансов министър прогнозира, че икономическите стимули за американците и бизнеса на стойност 168 млрд. долара, които се отнасят до 130 млн. домакинства, ще спомогнат за стимулиране и на растежа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *