Полша се сбогува с Лех Качински

/*
window.addEvent(‘domready’, function(){
accordionMenu(
„accordionMenu“, // Menu Tag ID (this id is assigned to menu parent ul tag)
„“, //path to image used to expand menu item
„“, //path to image used to collapse menu item
{duration:400, transition:Fx.Transitions.Quart.easeOut}, // (optional argument) custom accordion options to override defaults, use null if you want to set next argument without changing this
200, // (optional argument) hover delay in milliseconds over „parent menu item“ to open its sublevels, default is 200
1 // (optional argument) enable/disable opening of submenus on hovering
);

}); */

Варшава, Полша /КРОСС/ Стотици хиляди хора се очаква да присъстват на мемориалната служба в Полша за 96-те жертви на самолетната катастрофа от 10 април, съобщава Би Би Си. При инцидента загинаха президентът Лех Качински, съпругата му и водещи фигури от полския политически елит.
Всяка една от жертвите ще бъде представена с голяма фотография.
Огромен брой хора се очакват на площад „Пилсудски“ във Варшава за 4-часовата служба, която започва по обяд полско време. Градските власти забраниха продажбата на алкохол и осигуриха безплатен транспорт за хората, които искат да присъстват.
След церемонията на площада ковчезите с телата на Качински и съпругата му Мария, които са в президентския дворец от вторник, ще бъдат преместени в катедралата „Св. Ян“, преди да бъдат транспортирани в Краков, където ще бъдат погребани.
Има опасения, че заради облака вулканична пепел от Исландия много от световните лидери няма да успеят да присъстват на погребението на Качински утре. Очаква се да пристигне американският президент Барак Обама.

БНР
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *