Поредните гръцки капитали излизат на БФБ

Поредната българска компания с гръцки капитали ще се качи за търговия на Българска фондова борса. Това ще стане възможно, след като вчера Комисията за финансов надзор вписа в публичния регистър „Марбъл Артс“ АД и потвърди проспекта й за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции.
Емисията на дружеството е в размер на 100 хил. лв., разпределени в същия брой акции с номинал 1 лев. Основната дейност на „Марбъл Артс“ е свързана с обработката на мрамор, стандартизация и маркетинг на продукти, главно от мрамор, набавяни или от собствени кариери, или от други доставчици. Основният пазар, на който дружеството ще оперира е българският пазар за мрамор и гранит. Учредители на „Марбъл Артс“ АД са Константинос Михелакис с 99.99% от капитала и Султана Валаси – с 0.01 %.

По време на вчерашното си заседание Надзорът одобри и коригираното търгово предложение от „Алфа дивелопмънтс“ ЕАД за закупуване ма акции от останалите акционери на „Пиринхарт“ АД. Предложената цена за една акция остава 3.40 лв. Търговото предложение беше отправено в началото на май тази година. „Алфа дивелопмънтс“ към момента притежава 82.23% от капитала на „Пиринхарт“ АД.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *