Поредният лапсус на Цачева повиши Цветанов в премиер

Председателката на парламента Цецка Цачева допусна грешка и нарече вицепремиера Цветан Цветанов министър-председател. Стози лапсус тя го подкани да отговори на въпрос на депутата от „Атака” Павел Шопов за системата за видеонаблюдение по пътищата, като средство за борба с високите скорости, съобщи сайтът „Всеки ден“. От думите на вътрешния министър стана ясно, че МВР обмисля законодателни промени за увеличаване на финансовите санкции за нарушения.

„Като се завишат глобите, в пътната инфраструктура вече няма да се инвестира от републиканския бюджет. Т.е. те самите да могат да станат от нарушители инвеститори“, обясни реформаторските си идеи Цветанов.

Според него най-сигурно нарушители се хващат с радари. Затова от глобите ще се инвестира и в нова наблюдателна техника. С 15 стационарни радари из цялата страна само за месец – от януари до февруари т.г., са констатирани 28 206 нарушения с повече от 30 км над допустимата скорост.
Министърът обаче призна, че има проблем със събираемостта на санкциите и засега не е ясно как точно ще пълни хазната.

МВР шефът не успя да каже и каква е бройката на полицейските спецакции.
„В началото се стараехме да ги броим ежедневно. Естествено, че се води статистика. Не бих ви казал точната цифра, защото в момента просто ежедневно тя се променя”, обясни Цветанов. Той обаче е уверен, че операциите дават резултати, още повече, че самият той си прави оценките, които виждат бял свят благодарение на слугинските медии..

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *