Португалия привлича все повече британски купувачи на ваканционни имоти

Агенциите за имоти в Португалия регистрират все по-силно внимание от страна на британските купувачи, съобщава онлайн изданието worldpropertychannel.com.

Това вероятно не е изненадващо, тъй като наскоро Португалия беше наредена сред трите най-достъпни пазара на имоти в Deloitte Index Property.

В последния доклад на RICS има още по-добри новини за пазара на имоти в страната, който демонстрира все по-видими признаци на стабилизация след четири тежки години.

Според данните на RICS цените на жилищата в страната се увеличават, включително и цените на старите жилища в някои райони на страната.

С 300 слънчеви дни годишно Алгарве отдавна е една от най-популярните в Европа ваканционни дестинации. Предимствата – настаняване на достъпни цени, великолепни плажове и вкусна местна кухня, привличат милиони туристи. В някои градове в района населението се учетворява през лятото.

Имотите в региона са средно с около една трета по-евтини, отколкото са имотите във Великобритания. Същевременно търсенето на жилища под наем през туристическия сезон се засилва, което превръща инвестицията в региона в примамлива цел, особено за британците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *