Посетителите на Винария с 26% повече

С препълнени палати стартира Международната изложба за лозарство и винарство като в първия ден (14 март) посетителите са били с 25% повече в сравнение с началото на миналогодишната ВИНАРИЯ. Това показват данни от информационната система на Международен панаир Пловдив, където се провежда изложението.
Освен от цялата страна, дойдоха гости от още 12 държави – Австрия, Белгия, Унгария, Португалия, Русия, САЩ, Египет, Великобритания, Италия, Черна гора, Република Македония и Турция.
24% от посетителите в първия ден на ВИНАРИЯ 2010 са били собственици на фирми и представители на висшия мениджмънт, 26% – на средното управленско ниво, т.е. половината от хората, разгледали изложението, са в позиция да взимат мениджърскии маркетингови решения.
Най-голям е бил интересът на посетителите към вината и алкохолните напитки, според77% от анкетираните. Следватвиненият туризъм с 39%, оборудването за винопроизводство (30%), гурме храните (27%). Въпреки кризата, не се подминават и луксозните алкохолни напитки, които са във фокуса на 23% от посетителите. Толкова са и хората, търсещи лозов посадъчен материал, както и уреди за анализ на вината. Заради машините и съоръженията за отглеждане на лозя са дошли 17% от гостите в първия ден на ВИНАРИЯ 2010.
Изложението продължава до 17 март, на него се представят 262 фирми и експонати от 14 държави. Всеки ден се раздават награди за посетителите – декантери, сервизи от чаши и комплекти декантер с чаши.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *