Последна и Италия отбеляза ръст в икономиката си

Италия отбеляза ръст в икономиката си, доста по-късно от останалите европейски страни. Тяе последната страна, която показа лек растеж в европейската икономика.
Доверието на потребителите вБотуша нарастна през юли по-рязко от очакваното до най-високото си ниво от ноември 2007г. Италианците са все по-оптимистично настроени относно перспективите за четвъртата по големина икономика в Европа и пазара на труда според проучване, проведено от държавно-финансиран изследователски институт.
Последните данни също показват средно увеличение на италианските индустриални поръчки през май спрямо април, с повишено търсене на вътрешния пазар и в чужбина.
Тази седмица министърът на икономиката на Германия Карл-Тео Гутенберг също заяви, че са налице признаци на икономическо възстановяване, но все пак той добави: „2010 и 2011 ще бъдат трудни години.”
Макар че във Франция броят на безработните хора спадна през юни за първи път от началото на годината, френското правителство заяви, че все още няма ясни знаци за възстановяване.

Euronews
Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *