Последни обещания преди френските президентски избори

Текущо заемащият поста Никола Саркози призова поддръжниците си да се активизират и да изберат „една силна Франция“. Опонентът му – социалистът Франсоа Оланд пък изрази мнението, че е „време левицата да ръководи страната“.
Общият брой на кандидатите е десет, а ако никой от тях не постигне над 50% резултат, ще бъде насрочен балотаж.
Саркози избра за място на своите изявления град Ница. Там той агитира избирателите си „да не позволяват гласовете им да бъдат заглушени и да посетят урните в многоброен състав“. Представителят на десницата посочи, че само истинските френски граждани могат гордо да кажат „Изборът, който направихме, е ясен – изборът за една силна Франция“.
Оланд пък се концентрира в индустриалния североизточен район, който има остри проблеми с безработицата, съобщава BBC. В град Шарлевил-Мезиер, социалистът разкритикува Саркози: „Това е район, който се уповаваше на Никола Саркози, който говореше за развитие на индустрията, работните места, за работниците. Смятам, че всеки може да види разочарованието, което остана след всички тези обещания. Сега е време на левицата да ръководи страната“.
Освен Оланд и Саркози, други значими кандидатури са тази на крайнодясната Марин Льо Пен, крайнолевия Жан-Люк Мелешон и центриста Франсоа Байру.
Съвсем естествено, кандидат-президентската кампания има един главен фокус, и това е икономиката. И двамата главни претенденти дават обещания за балансиране на бюджета, но докато Саркози набляга на съкращенията, Оланд акцентира върху икономическия растеж.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *