Постоянен арест за общински съветници, хванати с подкуп

Русенският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на трима русенски общински съветници. Тодор Петров и Николай Станчев от група „Развитие“ бяха задържани на 10 юни вечерта при получаване на подкуп. След разпитите им по-късно стана ясно, че е замесен и председателят на групата и крупен русенски бизнесмен Виктор Епщайн. Тримата изнудвали русенски бизнесмен за 30 000 лв. Срещу сумата те му обещали да му издействат разрешително за строеж.

Според съдия Дамаскинов от Русенския окръжен съд е малко вероятно тримата общински съветници да избягат, но е твърде възможно те да извършат друго престъпление и да въздействат на хода на делото. Той не се съобрази и с болничния лист на Тодор Петров, според който той страда от исхемична болест на сърцето, стенокардия има и проблеми с простатата.

Епщайн пък има друго висящо производство за катастрофа край Провадия миналата година, при която загинаха двама души.

На двамата съветници са повдигнати обвинения за вземане на подкуп, а на Епщайн и за организиране на престъпна група. Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *