Постъпленията от данъци и осигурoвки за първите 6 месеца са 2,4 млрд. лв.

Общият план за приходите от данъци и осигурителни вноски на НАП е изпълнен на 58,2% към края на месец юни, съобщи днес изпълнителният директор на НАП Мария Мургина на стратегическата сесия на ръководителите на агенцията, която се провежда в Бургас.

Постъпленията от данъци и осигурителни вноски за първите 6 месеца на годината са 2,396 млрд. лв., което е със 125 млн. лв. повече спрямо същия период на миналата година. Постъпленията от осигурителни вноски са 1,737 млрд. лв., или с 13,1 млн. лв. повече спрямо полугодието на 2005 г.

По предварителни данни към 17 август 2006 г. постъпленията от данъци са 84% от общо планираните за годината. Приходите от социални и здравни вноски и вноските за допълнително задължително пенсионно осигуряване към същата дата представляват 64% от годишната прогноза. “Очакваме да съберем с 10% повече от планираните данъци до края на годината”, заяви още Мария Мургина.

До 20 октомври част от регистрираните по ДДС фирми, които осъществяват внос и износ към страни – членки на европейския съюз над определени прагове, трябва да подадат Интрастат декларации в Националната агенция за приходите, съобщи още Мургина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *