Почти 5000 са средните данъкоплатци у нас

4898 са средните данъкоплатци и осигурители у нас, които са регистрирани в петте дирекции на НАП в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Те отговарят на слените следните 4 критерия: – приходи от продажби през 2008 г. над 4 млн. лв., – среден брой на персонала за 2008 г. над 40 души, – платени данъци и осигуровки за миналата година над 400 хил. лв. и възстановени данъци през 2008 г. също за над 400 хил. лв.
От НАП напомнят, че категорията средни данъкоплатци попадат всички дипломатически представителства и представителства на международни организации, както и петте общини – Столична община, Варна, Бургас, Пловдив и Велико Търново. Целият списък на фирмите е качен на сайта на приходната агенция.
За първи път НАП определи и критерии за средни данъкоплатци. До сега бяха ясни сами тези за големи данъкоплатци (те са два пъти по-високи от тези за средни данъкоплатци и осигурители). Всички компании, които отговарят на условията за големи данъкоплатци са уведомени от НАП. Най-голям е броят на фирмите регистрирани в София – 2638. Във Варна ще се обслужват 713 дружества, във Велико Търново – 400, в Пловдив – 812, а в Бургас – 335 компании.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *