По-голямата част от ТЕРЕМ в частни ръце до края на годината

До края на годината по-малките предприятия на ТЕРЕМ и част от големите военно–ремонтни заводи ще бъдат в частни ръце, прогнозира заместник-министърът на отбраната Спас Панчев при откриването на Международната конференция за отбрана и сигурност в Новотел “Пловдив”.

Той очаква сериозни европейски компании, които вече са заявили интерес към приватизацията, да подадат оферти. Условията предвиждат запазване предмета на дейност за период от три години за по-малките заводи и пет години – за по-големите.

Преди четири години британската BAE Systems, немската Lursen и израелската Elbit оглеждаха различни предприятия на военно-ремонтния холдинг.

Оптимизирането на инвестициите за отбрана и сигурност в Европейския съюз е във фокуса на международната конференция. Основна тема в следобедните дискусии на форума е офсетната политика на България при сделките за въоръжение в контекста на новата нормативна уредба на ЕС.

Министърът на икономиката Петър Димитров ще представи доклад. Домакини са председателят на Комисията по външна политика на Нродното събрание Соломон Паси и президентът на Европейския парламент от 2002 до 2004 година Пат Кокс.
lev.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *