По 2400 визи дневно издаваме на руски туристи

По 2400 визи дневно, или по 53 хил. визи на месец, издава консулската ни служба в Москва. За първите десет дни на юни са издадени 53% повече визи спрямо предходната година, съобщи в.“Монитор“, като се позова наконсула ни в руската столица Николай Панайотов.
За сравнение в най-тежкия месец през миналата година броят на визите не е надхвърлил 47 хил.
От януари до края на м. май през 2008 г. са издадени общо 32 хил. визи, а за същия период на настоящата година те са с над 10 хил. повече. Сроковете за издаване на визите са намалени два пъти – те вече са четири дни за обикновена виза и 2 дни за бърза, а собствениците на имоти у нас получават визи лично от консулския отдел.
За първата година на собствеността тя е многократна едногодишна, а нататък става многократна тригодишна. Туристите могат да кандидатстват за визи три месеца преди очакваното пътуване, докато през миналата година този срок е бил едва две седмици, което е тревожело и разколебавало доста от потенциалните гости.
Най-сериозен е ръстът в индивидуално оформените визи, които от 11 хил. от януари до 31 май през миналата година са вече 18 600.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *