По 50 евро на семейство подари Виена за ресторант

Ядене и пиене за сметка на публичния сектор? Това скоро ще бъде възможно във Виена. Всяко домакинство от средата на юни ще получи ваучер до 50 евро от градската управа. 

Кратък пътеводител на ресторантите във Виена - ItinerariumVitae

Целта е да се подпомогне гастрономията, засегната силно от кризата с коронавируса, заяви кметът на австрийската столица Михаел Лудвиг. Заведенията в страната отварят отново в петък, съобщи сайтът „ое24“.

Виена подарява по 50 евро на семейства, за да отидат на ресторант ...
 От офертата могат да се възползват всички 950 000 домакинства с постоянно пребиваване във Виена, обясни кметът. Едночленно домакинство ще получи бон на стойност 25 евро, а ако домакинството се състои от повече хора – ваучер за 50 евро.

Те могат да бъдат използвани във всички участващи в акцията ресторанти и кафенета до края на септември. Идеята има и един недостатък – срещу тази сума не може да се консумира алкохол.

istock
istock

Акцията стартира в средата на юни и ще струва на градския бюджет 40 милиона евро. „Да, можем да си го позволим“, категоричен е кметът Михаел Лудвиг. Според него, заведенията за обществено хранене са се справили добре през последните няколко години, за да могат да използват необходимите средства в трудни моменти. 

Кратък пътеводител на ресторантите във Виена - ItinerariumVitae
 В града има 6 000 хранителни обекта с около 60 000 служители, към които се добавят и около 3 000 кафенета.

Виенската гастрономия реализира годишно около 1,4 милиарда евро. С ваучерите виенчани ще бъдат стимулирани да посетят „своите“ кафенета, ресторанти и гостилници, като по този начин им „ударят рамо“ в тежката ситуация.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *