Правата за мемоарите на семейство Обама достигнаха 60 млн. долара

Сумата е рекордна спрямо мемоарите на предишни президенти в САЩ

Хитов търг за получаване на глобалните права за двете книги на Барак и Мишел Обама е достигнал над 60 млн. долара, съобщава Financial Times, позовавайки се на източници, запознати с процеса на продажбата. Сумата е рекордна спрямо мемоарите на предишни президенти в САЩ.

Семейство Обама пишат отделни книги, но продават правата заедно.

Няколко издателски къщи, включително Penguin Random House, която публикува предишните три книги на президента Обама, и HarperCollins, собственост на News Corp на Рупърт Мърдок, са изразили интерес към най-очакваната гореща книжна сделка за годината.

Penguin Random House води с офертата си, за да спечели правата на семейство Обама, сочат източниците, брифирани с движението на търга, като решение се очаква скоро, информира investor.bg. Издателската къща е отказала коментар по въпроса, както и представители на Обама.

Предлаганата сума ще задмине всички други сделки за права за книги на предишни президенти на САЩ. Knopf, подразделение на Penguin Random House, плати 15 млн. долара за правата на мемоарите на Бил Клинтън през 2004 г., а Джордж Буш получи около 10 млн. долара за своите мемоари, публикувани от Crown.

Семейство Обама поддържат нисък профил, откакто напуснаха Белия дом. Още преди да стане президент, Барак Обама вече бе спечелил добра репутация в издателския бизнес с бестселърите си Dreams From My Father и The Audacity of Hope. Перспективата за съвместна сделка със съпругата му Мишел обаче даде допълнителен тласък на сегашния търг.

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *