Правете пари, а не чакайте наследство

Правете пари, а не чакайте наследство – този лозунг е стимулирал появата на повечето съвременни богатства в Америка, заработени с труд и ум. Това потвърждава допитване на PNC Wealth Management, цитирано от К2Капитал.

Според допитване сред хора, притежаващи активи от над 500 000 долара, 59 на сто от богатите американци са натрупали парите си благодарение на собствения си труд, доходи от собствен бизнес и инвестиции. 6 процента са получили парите си от

наследство, а състоянието на 25 процента от особено богатите американците е дошло и от двата източника.

Богатите американци, които са натрупали състояние, по-малко се боят от тежките времена в икономиката, отколкото богатите наследници, сочи допитването. Самостоятелно забогателите се безпокоят повече от рецесията, но и са по-уверени, че могат да преодолеят спада.

Три четвърти от самостоятелно натрупалите богатство смятат, че многото пари са равнозначни на щастие. Наследниците пък твърдят, че парите са ги избавили от стреса и безпокойството.

Но повечето пари не са задължително нещо по-добро. Наследниците, които са два пъти повече от самостоятелно забогателите, твърдят, че притежаването на много средства понякога излиза по-скъпо, отколкото стойността им – с други думи, създават повече проблеми, отколкото решават. (БТА)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *