Правителството започва дистанционни стажове за български студенти в чужбина

Стажове за наши студенти в чужбина организира българското правителство. Програмата е в партньорство с бизнеса и е под мотото „България има нужда от вас”. Властите смятат, че инициативата би могла да върне в Родината много от младите хора, които се обучават зад граница.
Целта е да се създаде по-силна връзка между държавата, бизнеса и българските студенти, които са избрали да учат в чужбина.
Програмата ще съдейства за запознаването на българския бизнес с добрите практики в различни икономически сектори в чужбина, с иновативни и нестандартни решения по различни казуси.
Стажовете не изискват студентите да присъстват на място, а а ще се провеждат дистанционно от държавата, в която те се обучават. Този подход е изцяло съобразен с ангажираността и учебния процес.
Първите 31 дистанционни стажа в 9 професионални направления вече са обявени на Портала за студентски стажове в държавната администрация на адрес: http://staj.government.bg/.
Могат да участват всички наши студенти зад граница, които имат непрекъснати права и са в процес на обучение във висше учебно заведение в чужбина. Условието е те да се обучават в професионално направление, изисквано за конкретната стажантска позиция, както и в съответната държава, обявена за позицията. Стажовете ще се провеждат в различни държавни структури – администрация на Министерския съвет, министерства, държавни агенции, комисии, областни и общински администрации.
Цялата процедура по обявяването на възможностите за стаж, кандидатстването, подбора, класирането и провеждането на стажа е организирана онлайн.
Най-търсени са студентските стажове в областта на информатиката, туризма и икономиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *