Правителството реши доставката на сателитни изображения

Правителството реши доставката на сателитни изображения, предназначени за изработване на цифрова ортофотокарта на 40 на сто от обработваемите земи в България, да бъде възложена чрез процедура на договаряне без обявление при условията на Закона за обществените поръчки, съобщи правителствената информационна служба.
Целта е да бъде спазен срокът – 30 септември 2009 г., за изготвянето на ортофотокартата. Той е фиксиран в Плана за действие, съгласуван с ГД „Земеделие и развитие на селските райони“ на Европейската комисия и е свързан с прилагането на интегрираната система за административен контрол (ИСАК) в България.
Одобрената от правителството мярка за ускоряване на изготвянето на ортофотокарта се налага, тъй като предишното ръководство на Министерството на земеделието не е осъществило необходимата процедура по ЗОП, което застрашава спазването на сроковете, функционирането на ИСАК и може да доведе до санкции за странатав размер на от5 до 100 процента от предвидения финансов пакет, се посочва в съобщението.
Последващата обработка на сателитните изображения може да се извърши от Министерството на отбраната чрез военногеографската служба на Българската армия. Изготвената на тази база цифрова карта ще бъде доставена на Министерството на земеделието до 30 ноември 2009 г.
В комисията за договарянето с кандидатите за определяне на условията на договора за извършване на доставката ще участват представители на министерствата на земеделието и храните, на правосъдието, на отбраната и на финансите.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *