Практикер фалира! 600 човека остават без работа!

Испански и немски гиганти официално обявиха банкрут

Една от водещите компании за дрехи и аксесоари в цял свят – Манго, затваря всичките си обекти на територията на България. До решението се е стигнало след като испанският гигант е загубил милиони евро в последните години заради фалита на фирмата, представяща марката на българския пазар – „Атриум България“ ЕООД. Поради тази причина всички магазини на Манго, намиращи се в страната, вече за затворили врати.

Подобна е угрозата и пред немската верига Практикер. Нещо повече, там нещата са повече от необратими след като компанията обяви, че е пред фалит. Ликвидацията на фирмата вече е сигурна, след като не беше намерен подходящ купувач.

През следващата седмица започва финалната разпродажба на продуктите на концерна, а само на територията на Германия над 5 300 работници ще останат без работа заради фалита. Специалисти твърдят, че фалитът на Практикер за момента няма да се отрази на филиалите на компанията извън Германия, в това число и на тези в България. В страната ни в момента фирмата разполага с девет магазина, в които работят над 600 човека.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *