Преглед на днешната преса

Пенсии, заплати, замразяване – това са основните думи, които ще видите на първите страници на днешната преса.
Труд извежда на челната си страница информацията, че Европа ще съди България за сметта на София. Вестникът цитира еврокомисар Кунева, според която българският данъкоплатец може да бъде наказан със солени глоби за това, че столицата няма съответстваща на европейските стандарти система за отпадъците. „България заплашена от 7.5 милиарда евронаказание“-това е голямото заглавие на първата страница на вестник Делник. Става дума за това, че половината от 13-те милиарда евро, които страната ни трябва да усвои до 2013 година могат да бъдат разпределени към други държави, заради проблемите с изразходването на средствата.
Вестник Сега избира за челната си страница заглавието „Борисов ще вдига пенсиите по модела „Робин Худ““. Изданието цитира премиера, според когото увеличението на бюджетните заплати и социални плащания ще зависи от ограничаването на контрабандата или всяка стотинка, взета от мафията ще отива за бедните.
Вестник Монитор дори изчислява конкретната цифра – 720 милиона лева за добавки и пенсии, но уточнява, че кабинетът ще реши за увеличението на заплатите през юни догодина. „Замразиха заплати и пенсии“, извежда на челната си страница Дума като прогнозира, че ще останат непроменени и след юни догодина.
За вестник 24 часа водеща тема е осуетената продажба с фалшиво пълномощно на ценен имот в центъра на столицата, като за кражбите на имоти всекидневникът отделя и втората и третата си страница.
На челно място вестник Дневник пише, че капиталът за регистрация на ООД пада от пет хиляди на два лева.Същата тема извежда и Новинар като пояснява, че високият уставен капитал ни нарежда до Мозамбик и Конго.
Преизбирането на Иван Искров за шеф на БНБ е водеща тема за вестник Пари, който осведомява, че само с един глас „против“ Искров отново е шеф на централната банка.
От днешния брой на Стандарт научаваме, че ще има наш десант във ФБР. Тежката артилерия на Борисов лети за Вашингтон през септември. Делегацията ни ще има поредица от срещи по покана на екипа на Обама, а целта им е да се изградят връзки между двете правителства, като акцент ще бъде борбата с организираната престъпност и корупцията, пише Стандарт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *