Преглед на икономическия печат

Брюксел готви размразяване на САПАРД – пише Дневник

Положителни сигнали за размразяване на средствата по програма САПАРД пристигат от Брюксел. Според източници от Европейската комисия се очаква това да бъде съобщено при посещението на българската делегация на 9 и 10 септември. Няма да бъде възстановена цялата замразена сума от 140 млн. евро, а само средствата за добросъвестно изпълнените проекти.

Новините от Брюксел са позитивни, каза вчера пред „Дневник“ външният министър Румяна Желева. По думите й по въпроса се работи отдавна, а и новото правителство е дало важен политически сигнал за спазване на европейските стандарти.” – завършва коментара си Дневник.

Европа ще плаща втори път за бранд на България – ппродължава с коментара си Дневник

Пет години след като с европейски пари беше изработена жълто-оранжевата роза като лого на България, сега ще се отпуснат други средства отеврофондовете за нов бранд. В края на миналата седмица министерството на регионалното развитие съобщи, че ще се сключи договор за „Разработване на стратегия за бранд „България“ и въвеждане на практика на интегриран и последователен бранд мениджмънт“ с Агенцията по туризъм. Максималната му стойност е 2 822 900 лв. Средствата се осигуряват изцяло от Европейския фонд за регионално развитие по оперативната програма” – завършва Дневник.

Банки искат “Булгартабак – пише Стандарт

Финансови институции искат „Булгартабак“. Засега те не са обявили дали ще участват директно в покупката на холдинга, или ще финансират сделката от името на купувач.

Дават 15 млн. лв. на зърнопроизводителите – пише Новинар

Държавен фонд „Земеделие” отпуска 15 млн. лв. на зърнопроизводителите под формата на кредити за закупуване на семена и торове за реколта 2010 г.

Изготвил прегледа: Венелин ЙОРДАНОВ – ИП“Популярна каса 95″

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *