Преглед на печата

„Ако сте заложили къщата или колата срещу заем и не сте редовни с вноските, то вече дългът ви може да бъде откупен от партийни емисари“, пише вестникът. На цяла страница Стандарт представя последното изследване на „Галъп“ за доверието в политиците и отбелязва в заглавие, че половината българи искат Втора атомна централа.
Дума пише за проучването на първа страница под заглавие „4 % разлика между ГЕРБ и БСП“. На тези резултати, както и на последните реакции от Франция и Германия за приемането ни в Шенген е посветена коментарната колонка на вестника, озаглавена „Шамар за Борисов и Цветанов“.
„Въпреки кризата партиите стават все по-богати“, констатира вестник Сега и допълва, че ГЕРБ, ДСБ и ДПС са удвоили парите си за година.
„ЕС ни отпуска 2 милиарда евро за „Хемус“ и четири скоростни пътя“ – това е водещото заглавие на вестник Класа. Новината е водеща и за Монитор. В това издание можете да прочетете интервю с директора на Центъра за спешна помощ в София д-р Георги Гелев, озаглавено „Лекарите бягат заради малки заплати и много ругатни“.
„Лудници източват Министерството на здравеопазването“, е заглавието на първа страница на Новинар. Схемата е: Психично болен влиза няколко пъти, но го регистрират като различни случаи, пояснява вестникът.
Дневник и Пари избират за първите си страници приетите от депутатите промени в Закона за търговския регистър. И двата вестника акцентират на това, че се слага край на свободния достъп и че вече всеки гражданин може да бъде следен каква информация търси в регистъра.
Труд извежда на първа страница проучването на Института за пазарна икономика за условията за бизнес в българските градове. „Кърджали най-корумпиран“, „Габрово е №1 за бизнес“ са две от заглавията по темата, която продължава на втора и трета страница. „В Монтана чиновниците са най-почтени“, „Най-зле образовани са работниците и служителите в Благоевград“, пише още Труд.
„В препоръка до шефа на парламента и премиера омбудсманът предлага боклук да се плаща на кило, а не според имота“ – това съобщава 24 часа на първата си страница. Според Константин Пенчев сега на практика такса смет се е превърнала в данък, допълва вестникът. Под заглавие „Край с маршрутките в центъра на София“ изданието публикува интервю със столичния кмет Йорданка Фандъкова. „Цената на билета за градския транспорт остава левче, но глобата за нередовните пътници ще е 20 лева“, „Не може синята зона да поскъпне, без да има алтернатива за хората“, казва Фандъкова.
„Студ за Цветница, пек за Великден“ – под това заглавие 24 часа пише за капризите на априлското време. „През всички почивни дни за Великден ще е топло и слънчево с температури около 20 градуса“, прогнозира вестникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *