Преглед на печата

При изследвания на проби оттам са открити отклонения в показателите за цвят, мирис, вкус и мътност. Димитър Димитров, началник на отдел „Държавен здравен контрол“в здравното министерство посочва, че почти 99% от водите у нас като цяло са с много високо качество, пояснява изданието.
Поп и фолк изпълнители от всички музикални компании категорично отрекоха теърденията на шефа на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов, че ги е приндудил да ходят по участия с мобилни касови апарати, посочва във водещата си статия ТРУД. Според Стефанов певците вече стрикно издават касови бележки и са станали изрядни, след като НАП започна проверки на доходите им.
Данък „Чалга“ удря такситата, отбелязва СТАНДАРТ. 4 лева годишно трябва да плаща всеки водач на жълт автомобил за това, че пуска радио на клиентите си. Момчил Даскалов от сдружението „Музикаутор“ обяснява, че според Закона за авторското право така шофьорите стават разпространители на музика.
От 9 до 26 май аптеки в различни части на страната ще затварят за определено време в знак на протест срещу промените в Закона за лекарствените продукти, пише ДУМА. Част от промените разрешават на нефармацевти да консултират клиенти да продават козметика и хранителни добавки в аптеките.
5 500 бебета по-малко са се родили през миналата година в сравнение с 2009, посочва НОВИНАР, като се позовава на данни на Националната статистика. Въпреки това броят на новородените се запазва същият като през 2007. Българите освен това се женят все по-късно, а бракът трае средно по 14 години.
Студентите вече ще могат да гледат лекциите на професорите, които им преподават през интернет, предвижда стратегия на образователното министерство за развитие на дистанционното обучение, отбелязва МОНИТОР.
Финансовите резултаи на повечето публични компании продължават да се подобряват, а освен външните пазари, вътрешните също започват да дават тласък на продажбите, отбелязва ДНЕВНИК като се позовава на отчети на дружествата за първото тримесечие. Все още обаче има и компании, които трудно се справят и техните резултати напомнят, че тежките времена не са отминали.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *