Преглед на печата

Това пише на челната си страница Пари. Въпросът вече не е нова централа или нов блок, а Европейската комисия да даде критериите и за двете колкото се може по-скоро. Би било голяма глупост да се откажем от ядрената енергетика, ако това не сторят и съседите, пише Труд, цитирайки Бойко Борисов.
„МВР най-после призна проблема с полицейското насилие“. Това е надсловът на водещата тема в Сега. Вестникът цитира изказване на заместник-вътрешния министър Веселин Вучков по време на обществено дискусия. По данни на министерството от началото на тази година са постъпили 35 оплаквания от граждани. Резултатът от тях е един уволнен и трима наказани служители. Това, според Сега, показва, че има сериозен проблем не само с действията на МВР, но и с наказанията за провинилите се полицаи.
Специализираният съд да гледа не само дела срещу мафиоти, но и срещу полицаи, престъпили закона, предлага заместник-шефът на Върховния касационен съд, Гроздан Илиев, цитиран от 24 часа. Полицията е по следите на три или четири банди, които предлагат услугите си на фирми с големи обороти, за да им спестят плащането на данъци. Данъчни служители помагали на бизнесмени как да заобикалят законите, без да бъдат хванати, пише 24 часа. Вестникът помества интервю по темата с началника на Икономическа полиция Дарина Обретенова.
Матурата по български език и литература става като тотото, пише Труд. Просветното министерство е изготвило дванайсет милиона комбинации с въпроси, които могат да се паднат на зрелостния изпит за 12-токласниците идния вторник. Малко преди изпита компютър ще разбърка комбинациите, от които ще се определят изпитните въпроси. Зрелостниците трябва да имат само „малко късмет и много знания“, отбелязва вестникът.
„И кметските избори не успяха да запазят цената на билетчето“. С тази констатация Стандарт отбелязва, че след скока на горивата половината градоначалници в страната са повишили тарифите за обществения транспорт. Дадени са конкретни примери за Русе, Благоевград и Добрич. Стара Загора пък е пример за това как конкуренцията на общинските тролеи е накарала частниците да не вдигат цената за автобусните превози. София и Сливен са единствените, които удържат досегашните цени на билетите. Според общински експерти, превозвачите страдат не толкова от поскъпването на горивата, колкото от намаляването на пътниците, пише Стандарт.
Ще пишат наръчник за безопасно раждане вкъщи. Поводът е нещастният случай с бебе, което починало след отказа на майката от гинеколог, информира Монитор. Лекар да наблюдава раждането, а линейка с реаниматор, кувьоз и неонатолог да чакат наблизо, предлага заместник-председателят на Лекарския съюз Юлиан Йорданов, цитиран от вестника.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *