Преглед на печата

Само за ден от властта изхвърчаха министърът на транспорта Александър Цветков, заместник-министърът на енергетиката Марий Косев, ръководството на КАТ в София и шефът на патентното ведомство.
Според неофициална информация, цитирана от 24 ЧАСА, било невъзможно Дянков и Цветков да работят заедно. Вестникът припомня думите на вицепремиера отпреди дни, че не е доволен от работата на транспортното министерство.
Принудителната оставка на управителя на НОИ Христина Митрева се превърна в грандиозен скандал, коментира темата СЕГА, като допълва – Митрева стана първият човек, който призна, че има натиск за безогледно кадруване от страна на управляващите.
С тайнственост и мистерия започна чистката в кабинета, пише РЕПУБЛИКА. Според коментари на социолози и политолози, чистката е част от задкулисна игра, обслужваща определени интереси преди изборите.
„Голямата новина“ е куха – знаем, че някакви хора са уволнени, но не знаем това добро или лошо е, твърди вестник ПАРИ. Не знаем дали премиерът ги оценява като некадърни или прекалено кадърни – златно време за слухове, допълва изданието.
Създаване на национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“, предвиждат промени в Закона за пътищата, които одобри кабинетът, посочва СТАНДАРТ. Дружеството ще отговаря за изграждането и поддръжката на магистралите „Струма“, „Хемус“ и „Черно море“.
От ГЕРБ искат промени в Закона за лечебните заведения, според които разходите за съдебно-медицинска експертиза ще се поемат от институцията, която ги е назначила, отбелязва ДУМА. До края на месеца се очаква предложението да влезе за гласуване в парламента. Целта е намаляване на разходите на Националната здравноосигурителна каса, която плащаше досега за експертизите.
Ще бъдат извършени данъчни проверки на 240 граждани в цялата страна заради разминаване на данните за отпуснатите заеми в данъчните декларации, съобщиха от Националната агенция за приходите. Това пише НОВИНАР и уточнява, че целта на инспекциите е да се установи дали има укрит доход, оправдан с обявен в данъчната декларация заем.
През тази година лихвите по кредитите в България ще останат без съществена промяна, въпреки че в световен мащаб те се покачват заради инфлацията, отбелязва МОНИТОР. Причината е в стабилната ни икономика, заявиха банкери по време на финансовия форум „Шумът на парите“, допълва изданието.
През 2011 г. в Европейския съюз само гръцката икономика е по-зле от българската, показва класация за конкурентоспособността на икономиките на швейцарския институт IMD, цитирана от КЛАСА. България заема 55-о място от общо 59-те страни, включени в класацията, в която начело са Хонконг и САЩ.
Критериите на Европейския съюз за стрес тестовете на атомните електроцентрали ще бъдат готови до два дни, пише ДНЕВНИК, като цитира председателя на Агенцията за ядрено регулиране Сергей Цочев. Най-вероятно ръководството на АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде глобено заради инцидента, станал там преди месец.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *