Преглед на печата

Полицията предотврати нов сблъсък между симпатизанти на ДПС и на отцепилия се от движението Касим Дал на събора на Ахмед Доган в местността „Демир баба теке“ край Исперих, съобщи БНР. Според съмишленика на Дал – Корман Исмаилов от частната охрана на събора са ударили Белгин Селим от село Смирненски, който е с наранявания по лицето. Исмаилов каза още, че пострадалият е разпознал един от нападателите и ще си извади медицинско свидетелство. В началото на приветствените слова на събора групата отцепници издигна плакат с надпис „Вън доносниците на Държавна сигурност от ДПС“.
Извинение.
„Новинар“:
Извиняваме се с цветя за агресията на „Атака“ срещу мюсюлманите
Ден след кървавия сблъсък между „Атака“ и събралите се на петъчна молитва мюсюлмани в София стартира акция, с която българите се извиниха за проявената срещу мюсюлманите агресия. Инициативата стартира от социалната мрежа Facebook, където създателите на групата приканват хората да поставят цветя пред храма в знак на извинение. Първото поставяне на цветя беше планирано за 18 часа в събота. Проверка на „Новинар“ показа, че още в ранния следобед пред джамията в столицата бяха поставени около стотина цветя. Човек от храма стоеше пред вратата и благодареше за солидарността на всички, дошли да поднесат извиненията си.
След мелето.
„Труд“:
Три дела за мелето пред джамията
Три дела е образувала Софийската районна прокуратура за сблъсъците пред джамията в София вчера. Това съобщи говорителят на прокуратурата Руси Алексиев пред Би Ти Ви.Едното досъдебно производство е за хулиганство. Образувано е срещу двама представители на „Атака“, които след разпит в Пето РПУ са били освободени. Вече са им повдигнати обвинения. Дело е било образувано и за нараняванията на депутата от партия Деница Гаджева, която беше замерена с камък. То е срещу неизвестен извършител. Третото дело е за нараняванията на полицаите, които пострадаха при опита да предотвратят сблъсъците.
Футбол.
„Труд“:
„Литекс“ пак е шампион! „Левски“ бие, ЦСКА разгромен
„Литекс“ спечели втора поредна титла в „А“ група, след като в предпоследния 29-и кръг постигна победа при гостуването си на „Локомотив“ (София) с 3:1.Първото попадение в срещата, която се игра на стадион „Българска армия“, бе дело на Момчил Цветанов в 48-ата минута. Пет минути по-късно ветеранът Светослав Тодоров вкара уникален гол и удвои преднината на гостите.Домакините върнаха в мача чрез Милен Лахчев в 68-ата минута, но Дока Мадурейра тотално уби интригата в 72-ата минута, оформяйки крайното 1:3

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *