Преглед на печата

„Дума“ посвещава редакторската си колонка на първа страница на казаното от Бойко Борисов, че финансовият министър трябва да се държи като старшината на ротата и да казва „няма“, а в склада да има“. „Народът ще е в ролята на бедното войниче“, заключава „Дума“.

„Генерала се разделя с Маниака“, пише „Труд“ на първата си страница по повод обещанието на Борисов да отзове избрания за депутат рапър от Бургас Тодор Йосифов.

Вестникът опровергава слух, че лидерът на ДПС Ахмед Доган е получил инсулт и е в чужбина под предлог да се лекува. „Да ме разследват! Не съм пристъпил закон“, казва Доган, според когото слухът за инсулта е пуснат нарочно и той е подготвен за всякакви небивалици.

В интервю за „Труд“ така нареченият Стратег на БСП Александър Лилов посочва неразграничаването от „някои недомислия“ на лидери на ДПС като едва четвъртата причина за най-тежкото, по негова преценка, изборно поражение на БСП през всичките 20 години на прехода. Първата причина, според Лилов е одесняването на политиката на партията.

„Съюзът с ДПС ще вкара БСП в гроба“ – това е мнението на бившия премиер Жан Виденов, цитирано също в „Труд“.

„Станишев има противници в БСП, но няма алтернатива“ – под това заглавие „Новинар“ публикува интервю с Петър-Емил Митев. „Реваншизмът ще доведе до загуба на обществена енергия и личностен потенциал, смята политологът.

„Сега“ отбелязва, че очакваните мини, заложени в бюджета от тройната коалиция, вече започват да гърмят. „Заради грешните разчети на социалното министерство и масовите съкращения парите за обезщетенията за безработица свършиха“, пише вестникът на първата си страница. Под заглавие „Откъде да започне разчистването на Авгиевите обори“ „Сега“ публикува мнения от читателския си форум за първите действия на новите управляващи.

„Със 70 мерки ГЕРБ трябва да оправи България“, пише на страницата „Анализи“ на „24 часа“. Става дума за мерките, предложени от Института за пазарна икономика, съставени на базата на преглед на най-добрите политики по света.

„До дни стягат връзката на митници с данъчни“, „Може да слеят двете институции изцяло“ са други заглавия в „24 часа“ по темата за очакваните мерки на новото правителство.

„Ревизори започват вътрешен одит в НЕК“, съобщава „Монитор“.

„Източени са 400 милиона евро от НЕК за „разрушителни дейности“ в
„Белене“, гласи водещото заглавие на вестник „Класа“, който публикува интервю с Росен Плевенлиев от икономическия екип на ГЕРБ.

„Афери в енергетиката: 500 милиона потъват в Белене“ е заглавието на първа страница на „Стандарт“. Вестникът помества интервю с бъдещия финансов министър Симеон Дянков, озаглавено „Трябва да спестим 2 милиарда“. „Няма да се откажем от намаляването на осигуровките и увеличаването на вдовишките пенсии“, казва финансистът.

„Няма да гоня добрите полицаи“ – това е заглавието на друго интервю в „Стандарт“ – с бъдещия вътрешен министър Цветан Цветанов. „Връщам антимафиотите, спасителите и телефон 112 минават към МВР, казва Цветанов в интервюто.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *