Преглед на печата

Темата на Труд е за новата схема за измама. С фалшиви ръкописни завещания се присвояват апартаменти на покойници без наследници или чиито деца са в чужбина. Законодателството, нотариусите и съдиите по вписванията били безсилни пред новата измама.
24 часа помества резултати от разследване на ДАНС, установило, че бивш зам.-директор на Агенция „Митници“, известен като Румен Цайса, е представил две фалшиви дипломи, с които е работил на поста три години. Той демонстрирал близостта си с бившия премиер Станишев. След ареста на Алексей Петров, Румен Божинов напуснал страната и сега живее в гръцкия курорт Аспровалта.
Новинар помества свое разследване за сексуален и психически тормоз в столичния електротранспорт. Ватманките от трамвайния парк в „Красна поляна“ са тормозени от началника на „Експлоатация“ Живко Бодуров вече две години.
Водещото заглавие на Дума е „Две трети от българите искат АЕЦ Белене“. От репортажа на вестника от Казанлък става ясно, че за вчерашния празник на розата там са пристигнали две хиляди японци, а китайската телевизия е снимала филм.
Проучване, поръчано от вестник Класа, показва, че три четвърти от българите се опитват да живеят екологично. Класа, също като Дума, излиза с водещо заглавие „Две трети от българите искат АЕЦ „Белене“. Данните са от проучване на агенция АФИС.
Зам.-министърът на енергетиката в Русия в периода 1998-2002 година Булат Нигматулин заявява в интервю за в. Пари „Ако ви говорят за търговска тайна в АЕЦ „Белене“, значи се подготвя огромно крадене“.
Водещото заглавие в Сега – „България иска от Еврокомисията 250 млн. евро за АЕЦ Козлодуй“. Почти 90 млн. евро получава просветното ни министерство по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“, които трябва да се похарчат основно за квалификация и кариерно развитие на учителите, научаваме от Сега.
Дневник информира от първа страница, че заразата с бактерията Е. коли в Германия засегна българския бизнес и цените на зеленчуците се понижават, но се увеличават производствените разходи.
Република уведомява, че 20 българи са подали молба за евакуация от Йемен в дипломатическата ни служба там. Обсъжда се идеята правителственият самолет да ги прибере.
Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков призовава чрез страниците на Монитор местната власт да помогне на ведомството му при ремонта на стадионите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *