Преглед на печата

Той ще обсъди двете кандидатури отново през септември, като ще вземе предвид и констатациите в юлските доклади на Еврокомисията за напредъка в борбата с корупцията и организираната престъпност. Според френския вътрешен министър Клод Геан, двете държави могат да влязат в Шенген през 2012 година, отбелязва по същата тема Дневник.
Три мощни стратегически инвеститора купиха тръжни документи за участие в конкурса за приватизация на „Булгартабак“, посочва Труд. Това са вторият в света в производството на цигари „Бритиш американ Табако“, „Джапан табако интернешънъл“ и „Кореан табако груп“.
Темата на вестника е посветена на изкупуването на черешите. Прибирането на плодовете започна без дебеловрати прекупвачи в Кюстендилско – полицията и общината са взели мерки, но изкупните цени не удовлетворяват производителите.
Мандатът на сегашните работодателски и синдикални организации в тристранния съвет ще бъде удължен с още 1 година, реши работната група по представителността на организациите, пише 24 часа. Досега срокът беше 4 години и изтича в края на декември.
Българинът продължава да бъде консервативен в инвестициите си и да залага на сигурни активи, отбелязва Класа като се позовава на проучване на Института за икономически изследвания на БАН. 58.7% наливат пари в недвижима собственост, една трета – в спестявания в банка, всеки пети – в образование и професионално развитие, а едва около 6 на сто биха предпочели да играят с акции или държавни ценни книжа.
Банките ще отпускат по-лесно заеми благодарение на подкрепата, която получиха от БНБ, посочва Стандарт. Управителният съвет на банката увеличи от 6 на 12 месеца приемливия срок за продажбата на имоти, които са предоставени като обезпечение на лоши кредити.
През 2010 година светът е използвал рекордно количество енергия, пише Пари като се позовава на доклад на „Бритиш Петролиъм“ за енергийния пазар през миналата година. Увеличението на годишна база е 5.6%, като това е най-големият ръст от 1973 година насам.
Пластичните хирурзи да отиват на съд за спукан силиконов бюст, дефектен ботокс или ако пациент получи увреждане. Това предвижда новият медицински станадарт по пластична хирургия, който предстои да бъде публикуван в Държавен вестник, отбелязва Монитор.
Софийският университет има задължения в размер на близо 9 милиона лева и продължава да трупа нови дългове, посочва Дума като се позовава на заместник ректора на Алма матер професор Иван Петков. В същото време държавата бави обещаните допълнително 1 милион лева субсидия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *