Преглед на печата

Според вестника приватизацията на няколко важни държавни предприятия се е оказала скритият коз на управляващите за повишение на пенсиите.
Под заглавие „Увеличение на всички пенсии“ „Труд“ публикува статия на президента Георги Първанов. „…Предлагам за сметка на допълнителните приходи в бюджета, за сметка на ограничаване на някои големи, очевидно важни, но нецелесъобразни в условията на криза бюджетни разходи, още от началото на юли да се индексират и увеличат всички пенсии…“, пише президентът.
 „Стандарт“ съобщава за доживотната присъда за Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски. Темата е водеща и за вестник „Новинар“.
„Дума“ съобщава на първа страница, че БСП иска мораториум върху добива на шистов газ. „Леви депутати предупредиха, че природата на България може безвъзвратно да бъде съсипана“, пише изданието. Коментарната колонка на първа страница е посветена на отлагането на членството ни за Шенген. Според „Дума“ голямото фиаско означава, че Европа няма доверие към сегашното управление.
„Трудни задачи препънаха кандидатите за гимназиите – близо 800 двойки по математика в столицата“, пише още „Монитор“. На две страници вестникът представя писателя Хорхе Букай. „Хорхе Букай – професионалният утешител“ е заглавието на очерка.
„24 часа“ дава две страници за различни мнения за капризите на времето. „Заради разширяване на топлите зони на север метеоролози очакват времето в Плевен да бъде като в Пловдив“, пише вестникът и допълва, че климатичните промени умножават природните бедствия. „Проливните валежи са с една трета повече, но се увеличава и сушата“, казва в интервю метеорологът Валери Спиридонов.
„Стандарт“ съобщава на първа страница, че Стефан Данаилов е готов да напусне България, тъй като непрекъснато го обявявали за предател след отказа му да се кандидатира за президент. Заглавието на интервюто с актьора на Валерия Велева е „Писна ми, махам се!“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *