Преглед на печата

„Няма повече да коментирам Дянков, кабинетът ще реши за минималната заплата“, казва Тотю Младенов.
По същия въпрос „Дума“ излиза със заглавие: „Дянков нарече „слух“ вдигането на пенсии и заплати“ и подзаглавие: „Премиерът обеща увеличение на доходите, когато се построят магистрали и хората започнат да работят добре“.
„По-голям проблем за бюджета ще са разходите, а не приходите“ – под това заглавие „Дневник“ публикува интервю с бившия финансов министър Пламен Орешарски. „Следващото правителство ще завари още по-изтощени публични финанси“, казва Орешарски.
В свое разследване „Дневник“ предупреждава, че България рискува да загуби 180 милиона евро за селските райони заради бавното обработване на проекти и малко сключени договори.
„Гаранционен фонд от 13 милиона лева ще помага за санирането на жилищата“, пише вестник „Класа“ и помества интервю с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.
„ГЕРБ въвежда 10-годишна давност за всички длъжници“, съобщава „Сега“ и допълва: „Кредиторите ще имат двойно повече време да събират борчовете за парно, вода и телефони“.
„Избрах президент, търся си жена“ – „Стандарт“ избира тези думи на премиера Бойко Борисов за заглавие на първа страница. Вестникът публикува голямо интервю на Валерия Велева с Борисов, озаглавено „Костов заби клин между вицетата ми“. „Може да загубим президентския вот, но няма да играем с Доган“, казва премиерът. Акцент в пространното интервю е личната равносметка на Борисов по повод днешния му 52-ри рожден ден. Премиерът си пожелава да е жив и здрав и хората да му вярват, че няма да отстъпи от това, което е обещал“, става ясно от интервюто.
„Кахърният герой“ – така е озаглавен очеркът за Бойко Борисов на страницата „Наблюдател“ на вестник „Сега“. „Който познава Борисов, знае, че единственото нещо, което може да секне амбицията му да стане президент, е съмнението, че може пък и да не стане. Както сам е казвал, той не умее да губи“, пише в публикацията.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *