Преглед на печата

Стандарт дори излиза с водеща статия с надслов „И съдът сгази Мануела“.
Изданието отделя две страници за своята тема, посветена на началото на летния сезон по Черноморието, озаглавена „Морето празно, сметките – тънки“.
Вестник Сега излиза със заглавие „България пак е двойкаджия в усвояването на пари от Европейския съюз“. Става дума за отчетен период от 2007 до март 2011 година.
Труд отчита тревожната тенденция на поскъпване на храните. Водещото заглавие е „Храните поскъпнаха с 9.3% за година“, впечатляващ скок и при цените на транспорта – 8.6 на сто. Данните са на Националния статистически институт.
24 часа прави свое разследване, озаглавено „Българи наркокуриери в нова схема за Далечния Изток. Нигерийци обучавали наши проститутки и наркомани как да не се хранят и да не пият вода 48 часа, за да пренесат глътнатата от тях дрога.
В интервю за Монитор, депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, председател на здравната комисия, признава, че допълнителните плащания в болниците не са много редни.
Република съобщава на първа страница, че лидерът на ДПС Ахмед Доган продава имение за 2 милиона евро. Става дума за имение на брега на морето в бургаското село Отманли.
Лидерът на „Евророма“ Цветелин Кънчев казва в интервю за вестник Новинар: „Без циганите, Прошко Прошков нямаше да е кандидат за кмет на София“. „Костов да отговори искрено за вота в неделя, без да прави никакви калайджийски номера“, призовава Кънчев.
Класа помества интервюта с експерти по повод въвеждането на електронна застрахователна полица. Според заместник-председателя на Комисията за финансов надзор Борислав Богоев, така системата ще елиминира грешките, възниквали при работа с хартиени фактури. Президентът на Асоциацията за застрахователна сигурност Юрий Тодоров прогнозира, че електронната полица няма да повиши обхвата по Гражданска отговорност.
Дневник цитира оптимистична прогноза, тази година се очаква 50 на сто ръст на електронната търговия в България. Анализът е на Българската асоциация за електронна търговия, която отчита ръст и за миналата година.
Дума предлага интервю с Даниела Петкова, управител на пенсионноосигурителна компания. Тя уверява, че няма да настъпи хаос, независимо от решението на Конституционния съд да върне от НОИ в частните фондове парите за пансии на така наречените категорийни работници.
Темата на вестник Пари днес е озаглавена „Гудбай, България“. Недостиг на пари, по-ниска от очакваната доходност и ниското качество на живота карат все повече англичани да продават имотите си в България.
На първа страница на Пари пък заглавието гласи, че възстановяването на наши инвестиции извън страната е показател за по-доброто развитие на бизнеса ни, който, най-често, избира Сърбия и Румъния, за да вложи парите си.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *