Преглед на печата

Затягането на контрола е най-важно, за да няма подобни трагедии“, казва министърът на транспорта Ивайло Московски в интервю за Стандарт.

„Контролът на превозвачите – черна дупка“ – това е заглавието на първа страница на Труд, който продължава темата на втора и трета страница под заглавие „Автобуси ли ни возят или ковчези?“.
„Над 50 на сто от пътническите автобуси са стари и опасни“, казва в интервю за Монитор председателят на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт Миролюб Столарски. „Хората са загинали за 6 лева по-евтин билет. Българите живеят с убеждението, че на тях нищо няма да им се случи“, казва Столарски.
„След катастрофата на „Тракия“ – предложения за възрастов таван на автобусите, колани и блокиращи системи“, пише Дневник и съветва как да подадете жалба, ако сте недоволни от превозвача.
24 часа излиза с нова версия, според която е възможно дупка на пътя да е обърнала автобуса. „Пълно е с дупки в участъка на трагедията“, пише вестникът. Изданието е открило за интервю собственика на фирма „Ентуртранс“ Ениз Ченгел. „Мисля, че шофьорът е заспал. Уплашен съм“ е заглавието на интервюто.
24 часа помества и интервю с шефа на отдел „Убийства“ в СДВР Георги Тотков, който съобщава, че след получени сигнали тази година са предотвратени три поръчкови убийства в София.
Водещата тема за Дума са дебатите за вота на недоверие на правителството. „ГЕРБ скри дебатите по вота от хората, БНТ и БНР не предаваха пряко, Борисов отново не се появи, пише вестникът и помества изказването в парламента на лидера на БСП Сергей Станишев. На същата тема е посветена коментарната колонка на първа страница, озаглавена „Коалиция на страха“.
„Вотът профуча като бързия влак през парламента“ е заглавието на Труд, който отделя две страници за репортаж от Народното събрание.
На страницата си „Общество“ Труд помества две статии на икономистите Георги Ангелов и Лъчезар Богданов за последиците от гръцката криза за нашата страна. Заглавията на статиите са: „Има ли гръцки сценарий за България“ и „Държавата се нуждае от план „Б“ за ограничаване на разходите“.
„България е в Топ 21 на най-застрашените от банкрут страни“, съобщава Новинар. Страната ни се нарежда на 13-то място в класацията, изготвена от сайта „Бизнес инсайдър“, допълва вестникът.
„Да съдим Брюксел за дискриминация“ е заглавието на страницата „Наблюдател“ на вестник Сега. Заканата е по повод казаното от еврокомисаря Джон Дали, че международните компании могат да продават на нашия пазар стоки с различно (т.е по-ниско) качество, отколкото на западния пазар.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *