Преглед на печата

На други места са вземали премии просто за изпълнени служебни задължения.

Шефовете на 1580 фирми мотаят служителите си със заплатите, отбелязва Стандарт. Това е разкрила проверка на Инспекцията по труда, като работодателите, които не се издължават в срок, са предупредени, че ще им бъдат наложени солени глоби.
Лидерът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев изрази своето съмнение, че данните са финансовото състояние на държавата, които се представят, са верни, посочва Дума. Синдикалистът цитира свои източници в институции, според които проблемът с парите на държавата е доста голям. Българската икономика ще отбележи растеж от 3.2 на сто през тази година, който ще се ускори до 4.8 на сто през 2012 г. и 5.6% през 2013 г., пише Класа. Вестникът се позовава на прогноза на известна консултантска компания.
От 1 юли към болничните листове задължително ще се прилага декларация с даннни дали разболелият се пациент има право на обезщетение, посочва Новинар. Според нова инструкция на НОИ документът ще се попълва от работодателя или самоосигуряващия се. Поне три часа можеш да пътуваш с един билет в градския транспорт без да бъдеш глобен, отбелязва Монитор. По данни на Центъра за градска мобилност на ден в София се движат 800 превозни средства, които правят около 20 хиляди курса, а в центъра работят 170 контрольори.
282 лева и 58 стотинки е струвало на Столична община всяко едно от заловените близо 11 хиляди бездомни кучета от 2009 г. до април тази година, отбелязва 24 часа. Скандалната сума се появи при проверката, която кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди в общинското предприятие „Екоравновесие“.
Докато пазарите на традиционните наркотици се свиват, търсенето и предлагането на синтетична и дизайнерска дрога в света нарастват, пише Дневник. Според годишния доклад на ООН за наркотиците около 210 милиона души, или близо 5% от световното население, са употребявали наркотик поне веднъж през миналата година. Неправомерната употреба на лекарства също се превръща в сериозен проблем.
Футболните фенове влизат на стадионите с поименни билети. Това е едно от предложенията на МВР за промяна в нормативните бези за борба с футболното хулиганство, пише на първата си страница Труд. Темата на вестника е посветена на храненето в училище. От началото на новата учебна година децата от 7 до 19 години ще се хранят здравословно, предвиждат новите норми, съобразени с европейските. Напълно пренаписани са рецептите, по които ще готвят в столовете, подновени са и изискванията за бюфетите.
Комуникацията между страните, които са основни акционери в проекта АЕЦ „Белене“ – България и Русия, отново се оказва слаба, посочва Пари. Вместо към изясняване, преговорите преминаха в комична фаза, в която страните не могат да се разберат дори по въпроса дали са си изпращали писма.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *