Преглед на печата

Промени не са настъпили в имущественото състояние на повечето министри. Те не разчитат само на заплата, а си докарват и допълнителни доходи, като спестяванията си държат на влог.
Депутатите заработват солидни суми извън заплатата си от парламента, като най-активни и добре платени се оказват народните представители от ГЕРБ, отбелязва „Сега“. Властта пазарува нови коли и жилища, въпреки кризата, допълва вестникът.
„Дянков спря да пести“, е водещото заглавие за „Стандарт“. Банковите сметки на финансовия министър са олекнали със 150 000 лв. за година. Парите били похарчени за образованието на синовете му и за скъпи картини, голяма част от които Дянков дарявал.
България слезе надолу по показателите „национално демократично управление“ и „общо състояние на демокрацията“ в разпространения вчера доклад „Страни в преход-2011“, пише „Дневник“. С него американската неправителствена организация „Фрийдъм хаус“ анализира състоянието на държавите от бившия СССР и сателитите му.
Жилищните заеми и тези за големия бизнес отново поскъпват, сочат данни на Българската народна банка, цитирани от „Класа“. Единствено потребителските кредити през май са с леко намалени лихви, но въпреки това ставката им все още формира средно над 10% годишна лихва.
Софийската община Горна Малина, която обединява 14 села, се противопостави на откриването на нови кариери и мини на нейна територия след пряко допитване до местното население, пише „Дума“. След вота вече нито една институция няма да може да дава разрешение за такава дейност. Това е четвърти поред референдум в страната през последните години. Всички допитвания бяха свързани с екология, припомня „Дума“.
Софийската математическа гимназия обра каймака от изпита след 7-и клас в столицата, пише „Монитор“. Момичетата отново победиха момчетата по успех, като женските половини на класовете преобладават значително над мъжките по успех, допълва вестникът.
Все повече спорове между съседи заради неплащане на сметки се озовават в съда, пише „Пари“. Колкото по-позната става законовата възможност изрядните платци да притискат неизрядните си съседи, толкова повече ще са съдебните заповеди и подобни дела между съседи, прогнозира изданието.
Идва нов хепатит Е, който води до депресия, алармира „Труд“. Новият вид хепатит, настъпващ сега в България, започва като грип – с болки в мускулите и потъмняване на урината. Стига се до пожълтяване на очите и тежко възпаление на черния дроб. Различното е, че хепатит Е води до депресия.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *