Преглед на печата

„Депутати искат да работят по-малко“, съобщава от първа страница Труд. Парламентът да намали заседанията си месечно поне с две-три, за да могат депутатите да са по-често при избирателите. Автор на идеята e Янаки Стоилов, подкрепен от ДПС. Новинар цитира Лютви Местан, според когото нашият парламент е единственият, който заседавал всяка седмица.

„ГЕРБ прави еднопартийно правителство“, пише Монитор. Шефовете на Синята коалиция останаха неприятно изненадани, след като, вместо покана за участие в правителството, получиха само мемурандум за сътрудничество, коментира Сега.

На страниците Труд четем, че „Новата власт почва пълна ревизия на тройната коалиция“. ГЕРБ предвижда ревизия на кабинета „Станишев“ и промяна в изборното законодателство, която да гарантира политическа стабилност. След ревизията, следват антикризистните мерки, актуализация на бюджета, размразяване на спрените европари, както и промяна в структурата на правителството, допълва 24 часа.

От страниците на Труд научаваме още, че „55 общини ще возят боклук при съседите“. Причината е закриването на 100 сметища, които не отговарят на евроизискванията. Темата е водеща и за Дума. Изданието информира, че Брюксел следи къде отиват парите за модернизиране на сметищата.

Правителството реши да се отделят 100 млн. за изрядните фермери, с надеждата по-късно ЕС да ги възстанови, пише Стандарт. „Европейската комисия променя правилата за усвояване на регионални помощи“. Измененията няма за включват удължаване на сроковете за усвояване на европари, отпуснати от 2007 г., информира СЕГА.

“ Крадат имота, докато спиш“. Бум на измами заради хаоса в Агенцията по вписванията., алармира Стандарт, позовавайки се на думите на лидера на РЗС Яне Янев, при когото имало над 50 сигнала за пострадали граждани. Гафовете са заради програма „Икар“, която не е защитена и всеки може да краде данни от нея. РЗС са сезирали прокуратурата за незаконни действия на шефа на Агенцията Даниела Митова.

Липсва политическа подкрепа за борба с престъпността. Брюксел отчита индивидуални усилия, но не вижда стратегия за реформа, съобщава от първа страница Дневник.

Пари информира за спад на ценита на жилищата с 23%. На първа страница Класа пише, че „сривът на промишлеността е вдигнал с 31 % износа на ток през юни“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *