Преглед на печата

„Класа“ отбелязва, че по информация на българското министерство на отбраната, пратката вероятно е била предназначена за частна фирма.
ДПС иска да бъде водеща сила за вота на недоверие на правителството, твърди заместник-председателят на партията Лютви Местан в интервю за БНР, цитирано от „Класа“, „Република“ и „Дневник“. Местан отбелязва, че пътят, който са избрали управляващите, поражда опасни асоциации с „отминали времена“ и че още при формирането на кабинета от ДПС са обосновали разликата от силно управление в условия на криза и силово управление.
Протестите срещу скъпите горива се отлагат за есента, заявява пред „Труд“ Иван Бонев от гражданското обединение СИЛА. До рекордно скъпия бензин се стигна, след като в петък „Лукойл България“ направи поредното повишение на цените на горивата на едро.
Ексвътрешният министър Румен Петков определи пред БНР като безотговорно твърдението на шефа на митниците Ваньо Танов, че „Лукойл“ е основен източник на контрабандата с горива, отбелязват „Новинар“ и „Труд“.
Увеличаването на осигуровките изпраща цели сектори към сивата икономика, доказват последните данни на Националния статистически институт, пише „Сега“. Сериозното повишаване на минималния осигурителен доход води до намаление с около 60 000 души на самоосигуряващите се и с около 15 000 на земеделските производители.
Леко раздвижване на пазара за имоти и повишено търсене на потребителски и жилищни кредити се очертават в последните месеци, коментира „Дневник“. Рано е обаче да се говори за трайно положителни сигнали, отбелязват специалисти.
Временно отлагане на фалита на закъсали фирми предвиждат промени в Закона за малките и средните предприятия, пише „Стандарт“. След приемането им длъжникът ще може да поиска от съда защита от кредиторите си за определено време.
Двойно повече охрана ще има в Борисовата градина след двата инцидента там, съобщиха от Столичната община, пише „Дума“. Ще бъде финансирано осветлението на парка и частично видеонаблюдение по централната алея.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *