Преглед на печата

„Пазарът няма да позволи паника с горивата“, казва в интервю за изданието заместник-председателят на групата на ГЕРБ и на икономическата комисия в парламента Валентин Николов. Интервюто е озаглавено „Бензинът няма да мине три лева“. „Министър Трайков прехвърли проблема с керосина на „Лукойл“, отбелязва Сега на първа страница, като цитира интервю на министъра в предаването на „Хоризонт“ „Неделя 150“. Пари пише за поуките от монопола: „Държавата беше принудена да освободи керосин от резерва, а железниците бяха заплашени от спиране заради недостиг на гориво. Това нямаше да се случи, ако доставките за въздушния и железопътния транспорт не бяха 100 % монополизирани от „Лукойл“. „Ромпетрол“ готов да внася керосин, никой не го търси“, гласи заглавие на Труд.
Публикацията на първа страница на Труд е за цените на храните и е под заглавие „Захар и олио неприлично надуха цените си“. Темата на броя е под заглавие „Дойде черният август по пътищата“.
„Децата до 8 години задължително трябва да имат надзор и няма да могат да стоят сами вкъщи“ пише вестник Сега, като цитира проект за закон за детето.
„Затягат контрола и на храните в заведенията“, отбелязва Новинар под заглавие „Готвач в кръчма – само с тапия“.
Дневник съобщава за европейско проучване, според което българите работят най-дълго, но най-малко. 40.5 часа е средната работна седмица у нас, само в Румъния е по-дълга, а същевременно страната ни е на последно място в Европейския съюз по производителност на труда.
Европейската банка за възстановяване и развитие е понижила очакванията си за икономически ръст на България на 2.3 % за тази година вместо 3.1 %, както прогнозираше през май, съобщава Класа.
„50 хиляди души на Бузлуджа поискаха победа на левицата“, пише Дума и публикува поредица от интервюта и репортажи с богат снимков материал за събора, с който беше отбелязана 120 години на БСП.
На две страници, 24 часа представя свое разследване, според което Националната агенция за приходите иска да вземе жилищата на 54 семейства, за да събере неплатени данъци от строител. „Раздути оценки за парцели носят милиони печалба“, констатира Стандарт във водещия си материал на първа страница, озаглавен „10 бона рушвет за златен имот“.
„Опрощават дълг за парно след три години давност“, пише Монитор и допълва, че омбудсманът Константин Пенчев пита съда докога се събират просрочените сметки.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *