Преглед на печата

Пенсионната реформа, за която кабинетът се потупва по рамото и отчита свършена работа, изглежда ще трябва да се извади от най-горния шкаф и да се сложи в този, който е всеки ден пред очите му, посочва Труд в темата си.
Изданието публикува и интервю с директора на Агенцията за безопасност на храните Йордан Войнов. Проверките на заведенията, магазини и складове по морето, шапът край турската граница, спирането на инжектирането на пилешкото месо с вода са част от темите в разговора.
Въпреки клетвите на финансовия министър, че държавата е в добро фискално здраве, последните данни за изпълнението на бюджета говорят друго, отбелязва във водещата си статия вестник Сега.
Приходите от акцизи и ДДС серизоно изостават, а при постъпленията от преките данъци има незначителен ръст спрямо критичната 2010 година. Компаниите продължават да се възстановяват от кризата, но заради скъпите суровини печалбите им се свиват, посочва Дневник като се позовава на отчетите на публичните дружества за първото полугодие.
Битката за лиценза на „Лукойл“ се пренесе в полето на магистратите, след като Административният съд на София спря двете заповеди на шефа на „Митниците“, с които се отнема лицензът, пише Труд на първата си страница. Според юристи „Лукойл“ вече може да работи, докато Върховният административен съд не се произнесе в обратния смисъл, посочва вестник Класа.
Проблемът с лиценза е основна тема и за Пари. Вестникът цитира мнението на прдседателя на Синдиката на българските нефтохимици Минко Миников, според когото вече е избран инициативен комитет, който да се заеме с организирането на протести, ако ситуацията стане по-сериозна.
Хората да вдигат ръка преди да преминат през пешеходната пътека, за да заявят намерението си и шофьорите да могат да ги видят навреме, отбелязва 24 часа като се позовава на призив на КАТ-София. Вестникът публикува и разговор с заместник директора на СДВР Ивайло Спиридонов, в който основният въпрос е случаят с убийството на Яна Кръстева в „Борисовата градина“.
Нарушителите, които пътуват към морето, няма да бъдат спирани, а само снимани от камерите на КАТ. Целта е да не се получават километрични задръствания през отпускарския месец август, пише Монитор.
Осигуряването на бавачка за децата до 8-годишна възраст вече става абсолютно наложително, посочва Стандарт. Проектът за нов Закон за закрила на детето предвижда глоба между 1000 и 3 000 лева за родители, които оставят детето си без надзор.
Увлечението по социалните мрежи може да понижи нивото на концентрацията на вниманието и е признак за криза на идентичността, отбелязва Дума като се позовава на изследване на известен британски учен. Според баронеса Сюзън Гринфилд подобни проблеми могат да доведат до намаляване на концентрацията, увеличаване на потребността за незабавна оценка и загубата на много невербални навици като този да се гледа в очите по време на разговор, отбелязва изданието.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *