Преглед на печата

В същия вестник директора на Агенцията по заетостта Соня Гълъбарова уверява, че никой у нас не лъже за безработицата, а просто броят на хората без работа се изчислявала у нас и в Брюксел по различни методики.
Темата развива и 24 часа, в който четем статия със заглавие „Три методики, а колко са безработните ?!“. Лъчезар Богданов от „Индъстри уоч“ пък отрича данни на друго, дошло пак от Брюксел изследване, според което работим най-дълго, но произвеждаме най-малко. „Ако у нас и в Германия фризьор прави по 20 прически на ден, но там са 5 пъти по-скъпи, това 5 пъти по-висока производителност ли е?“, пита той.
Темата на Пари е посветена на поредната процедура по приватизация на „Булгартабак“ и останалият единствен кандидат – БТ инвест Австрия, зад който стои Външнотърговската банка на Русия. „Руските австрийци се оказаха кипърци, засега“ е заглавието, „…бивш български министър прогнозира появата на знакова фигура зад паравана“, е едно от поясненията по темата.
Темата за спрения и после върнат от съда лиценз на „Лукойл“ е една от водещите в днешната централна преса. Класа помества интервю с председателя на Асоциацията на българските авиокомпании Светослав Станулов, който заявява, че авиопревозвачите плащат безпощадни глоби, без да са виновни.
Дневник пише на първа страница „Бумерангът на страха от дългова криза се върна в Европа, този път пазарите притиснаха Италия и Испания“ и помества във вътрешните си страници анализи и за постигнатото в Съединените щати споразумение за дълга, което обаче нямало да повиши инвеститорското доверие. Друга от застъпените от всички вестници днес тема е за настояването на Брюксел мобилните ни телефонни връзки да станат по-евтини. Дума излиза с водещо заглавие „Европейската комисия иска по-евтини разговори у нас“; В Брюксел възмутени, че най-бедните в Съюза плащат най-скъпо…“ е подзаглавието.
Новинар предлага интервю с бившия член на ръководството на ДПС проф. Людмил Георгиев, според когото предателствата са част от светогледа на Ахмед Доган и че Доган, Станишев и Сакскоблугготски имат историческа вина пред страната за допускането на ГЕРБ във властта.
Днешното приложение на в. Сега е посветено на законодателството ни. „Експертизи превърнаха плавосъдието от справедливо в съмнително; Дават се взаимно изключващи се заключения по дела, никой не контролира работата на вещите лица, с месец се бавят резултатите“. На фона на нашите неуредици е поместена прогнозата, че атентаторът в Норвегия може да се измъкне с лека присъда. Максималната за неговите деяния, според местния Наказателен кодекс, е 21 години. Практиката в страната показва, че и най-дългите присъди се изтърпяват в една трета по-къс срок.
Няколко от централните ни издания поместват информацията за неплатени от певицата Лили Иванова данъци. Стандарт съобщава на първа страница, че директорът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов е обиден на Лили, защото тя се оплакала на премиера Борисов за проверката на доходите й, която все още продължава. В Стандарт многогодишният член на Централната избирателна комисия проф. Михаил Константинов прогнозира, че Комисията може да попари Кунева, ако бившият ни еврокомисар не докаже, че през последните години е живяла в България.
„600 турци изгоряха с наши булки“, пише на първа страница Република. Мними кандидатбулки от България мамели съседите ни по телефона, кандидатите пращали пари на бъдещите си съпруги. Вестникът разкрива още един вид измама, установена преди месец-два, чрез фалшиви банкови служители. Монитор информира, че ако до четвъртък не бъдат премахнати незаконните заведения, чадъри и шезлонги, кулртовият плаж „Оазис4 ще бъде затворен. Скандалът между старите и новите наематели се разгорял пред стотици курортисти.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *