Преглед на печата

Вестникът посочва, че малко след нонижението на американския кредитен рейтинг от Стандарт енд Пуър с една степен, Китай, най-големият кредитор на американците, обяви, че светът се нуждае от нова резервна валута. Стандарт публикува и мнението на анализатори. Според Цветослав Цачев от Елана Трайдинг, ситуацията не е толкова лоша. Лъчезар Богданов от Индъстри Уоч заяви пред БНР, че това, което може да ни чака, е по-висока инфлация в глобален мащаб, по-високи цени на суровини и енергия или допълнително затягане във финансовия сектор. Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията също смята, че намаляването на американския кредитен рейтинг ще се отрази неблагоприятно на българската икономика.
Труд цитира телевизионно интервю на премиера Бойко Борисов, в което той е категоричен, че трябва да има АЕЦ Белене. Премиерът обвини Сергей Станишев, че е лъгал и руснаците, и своя електорат за централата. Борисов определи като, цитирам, щуротии на политици версията, че има връзка между отнемането на лиценза на „Лукойл“ и Белене. По друга тема Труд пише, че, според новия правилник на службата на реда в армията, военната полиция ще има право да изгради мрежа от доброволни агенти, които да я захранват с оперативна информация.
Полицаи под пагон ще могат да се внедряват под прикритие в групировки и да прилагат оперативни комбинации и експерименти. Желаещите да служат във Военна поллиция ще бъдат подлагани на щателна проверка, която ще включва дори техните родители, сестри, брата, съпрузи и деца над 14 години, посочва 24 часа.
Мъж, въоръжен със самурайски меч и нож, опита да обере банков клон в Царево, отбелязват 24 часа и Труд. Мъжът наредил да му дадат 3 хиляди лева и в пристъп на ярост ударил с меча по едно от гишетата, но служителката успяла да натисне паникбутона. Има съмнения, че нападателят е с психични проблеми.
Водещата статия на Труд е свързана с проверки на данъчните служители по морето. Бърз удар по дискотеки и нощни барове в Слънчев бряг извади на светло оборот от 200 хиляди лева само за една нощ. Проверени бяха 4 клуба на плажа, ресторант и паркинг, но ревизията остана незабелязана за хилядите туристи, отдали се алкохолната вакханалия по заведенията. Темата на вестника посветена именно на алкохолните запои по морето. Турове по баровете са хит срещ нощните забавления на туристите в Слънчев бряг, а обиколките се организират от туроператори.
Хотелиери в Лозенец прилагат нов начин за справяне със змиите по морето като пускат таралежи, отбелязва 24 часа. Според собствениците на хотели, влечугите били истинска напаст преди няколко години.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *