Преглед на печата

Скоро няма шанс да се отървем от наследените почивки, поне докато не бъде преразгледана политиката за разадаване на щедри почивни дни под път и над път, пише във водещата си статия Труд.
Забраната на премиера Бойко Борисов никой в държавата да не взема повече от него остава нечута в управляваната от ГЕРБ Столична община. В управлението на общинските фирми в София възнагражденията стигат почти до 4 хиляди лева, показва справка за дружествата, отбелязва Сега.
24 часа публикува интервю с финансовия министър Симеон Дянков. Според него светът не влиза в нова криза, а става дума само за спад на борсите, който трябва да се изчака да премине спокойно. Лицензът на „Лукойл“, поетиняването на петрола, картела при цените на захарта са друга част от темите на разговора.
Ново увеличение на минималната работна заплата страната може да има през пролетта на 2012 година, пише Монитор като също се позовава на финансовия министър. Дянков потвърди, че от 1 септември тя ще бъде увеличена на 270 лева.
Над 4 милиарда лева са спестили гражданите и фирмите за една година. Според банкери явно българите вкарват и последната си стотинка в банките, вместо да я похарчат, като причината за скока на депозитите са изгодните лихви и сигурността, която дават трезорите, посочва Стандарт.
За последната година милионерите в България са се увеличили, независимо от кризата. Според данни на БНБ в края на второто тримесечие на годината обшо 492 домакинства държат на влог в родните банки депозити над 1 милион лева, отбелязва Новинар.
Най-големите световни банки съкращават работни места с най-бърз темп от 2008 година насам заради забавянето на американската икономика, по-високите капиталови изисквания, както и преструктурирането на бизнеса, пише Дума.
Върховният административен съд разреши на „Лукойл Нефтохим“ да работи, докато приключат споровете му с Агенция „Митници“, посочва Дневник.
Руската компания „Атомстройекспорт“ е готова да преговаря с българската НЕК за изкупуване на староро оборудване по проекта AЕЦ „Белене“. Това обаче ще стане само ако се продължи стрителството на централата, отбелязва Класа.
Стандарт пише за замърсяване на река Искър, довело до измиране на рибата, което е стреснало жителите на столичните квартали „Дружба“ и „Горубляне“. Според Изпълнителната агенция по околна среда засилен цъфтеж на планктон в Панчаревското езеро е причината за зеленикаво-синкавия цвят на водата, но тепърва ще се устаноявява какво води до това. Екоексперти успокояват, че няма опасност за столичани, тъй като водата за града се взима от яз. Искър и не минава през езерото.
Жените у нас изчезват по-бързо от мъжете, изненадани са статистиците. Едно от обясненията е засилената емиграцията при дамите, които по-успешно се реализирали в чужбина, посочва 24 часа.
Темата на Пари е посветена на безредиците във Великобритания. Размириците се оказаха отговора на афро-карибската общност срещу дългогодишната дискримимация от страна на полицията, отбелязва изданието.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *