Преглед на печата

Според Танов е възможно печалбите на „Лукойл“ да се отчитат на дъщерната фирма „Литаско България“, регистрирана в Швейцария.
Кабинетът напредва с разходите, изостава с приходите, пише Труд. За първите 6 месеца на годината Министерският съвет е изял 66% от годишната си издръжка, а е успял да събере едва 19% от приходите, предвидени в закона за бюджета. Изтичането на лицензите за компютрите в държавната админстрация е глътнало 12 млн. лв., посочва изданието.
Осигурените в България продължават да намаляват, показва справка на Националния осигурителен институт, подготвена за Дневник. Основните причини за това са ръстът на сивата икономика, съкращенията, емиграцията и увеличаващият се брой продължително безработни, изгубили надежда, че ще намерят работа.
Има шанс до края на годината да отпаднат ограниченията за български работници в някои страни от Европейския съюз, заяви пред БНР министърът на труда Тотю Младенов, пишат Стандарт, Труд и Класа. Най-вероятно е първо Германия да отвори трудовия си пазар, смята Младенов, отбелязват изданията.
Без дарения МВР не би могло да се справи с ежедневните си задачи, каза за БНР Галентин Грозев от Синдикален алианс „Сигурност“, отбелязват Класа и Дума. Държавата трябва да компенсира средствата за ведомството, настоява Грозев.
Острието на ГЕРБ срещу корупцията, известно като БОРКОР, ще проработи най-рано догодина, е показала проверка на вестник Сега. Година след създаването на центъра в него има само началници и не е обявен нито един конкурс за назначаване на държавни служители.
Чиновниците в Европейската комисия били изнервени от меките присъди, които продължават да се раздават у нас, отбелязва Република. Според изданието Брюксел приготвя поредната доза критики към българската съдебна система. Десет хиляди лева е таванът, който физическо лице може да дари на кандидат за изборите, пише Новинар, като цитира думи на говорителя на централната избирателна комисия Ралица Негенцова пред Националното радио.
Новинар и Класа цитират и интервю за БНР на столичния кмет Йорданка Фандъкова, която заявява, че големите проекти в столицата ще започнат след вота.
Проф. Николай Василев обяви пред „Хоризонт“, че е издигнат за кандидат-президент от инициативен комитет, пише Дума.
Измамници могат да превърнат всеки здравеняк в инвалид по документи срещу хилядарка, алармира Стандарт. Ментето спасявало от съкращение и се търсело предимно от хора, на които им остават броени години до пенсия.
Нов наркобос завзема София, пише 24 часа. Трийсет и шест годишният мъж в момента бил най-агресивният на пазара и твърдял, че плаща на полицията и прокуратурата, за да е недосегаем.
Добре облечени баби и дядовци масово крадат храни от супермаркетите, отбелязва Монитор. Крадците все повече налитали на скъпи и луксозни артикули, но през лятото кражбите намалявали с около 20% заради оскъдното облекло, отбелязва вестникът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *