Преглед на печата

С около 100 лв. по-скъпо ще излезе зимата за тези, които се топлят на парно, допълва МОНИТОР. Семерджиев обеща да се направи всичко възможно тарифите да не се променят по време на отполителния сезон.
Приключването на сделката за „Булгартабак“ изпревари получаването на задължителното разрешение от Комисията за защита на конкуренцията, отбелязва 24 ЧАСА. Икономическият министър Трайчо Трайков призна, че докато не видим стратегическия инвеститор, няма да знаем кой е истинският купувач на холдинга.
Държавата стана заложник на търговския спор между компаниите „Алма Тур“, „Алма Тур Флай“ и „България Ер“, който доведе до блокирането на стотици туристи в страната, коментира вестник ПАРИ. Ако България имаше гаранционен фонд, от който да се покриват ситуации като тези, нямаше да се стига до подобни казуси, посочват експерти.
По настояване на Европейската комисия са замразени всички европроекти за строителство на община Сливен, пише ДУМА. Причина за скандалния прецедент е жестока корупция в кметството на Йордан Лечков при избора на изпълнители на обществените поръчки.
Само за последните няколко месеца продавачите на ипотекирани имоти са се увеличили с 20%, сочи проучване, цитирано от вестник КЛАСА. Причината за над 45% от подобни случаи са финансови затруднения.
Скокът на осигурителните прагове очаквано доведе до още безработни, пише СЕГА. Доказва се това, за което повечето бизнес организации предупреждават – едностранното определяне на по-високи прагове за плащане на осигуровки не води до повече приходи в бюджета, а до намаляване на заетите и заплатите, отбелязва вестникът.
Българинът купува само най-необходимото, а търговците отчитат добри обороти единствено по морето, е темата на ТРУД. Спасителният пояс за морските търговци са туристите, най-вече руските, но в малките градове във вътрешността на страната квартални бакалии отбелязват 40 на сто спад на продажбите и са на ръба на фалита.
Пациентите да имат право на различни пакети с медицински услуги, в зависимост от техния осигурителен доход, предлагат анкетирани в проучване на Българската стопанска камара, пише НОВИНАР. От Националната пациентска организация твърдят, че подобна идея би засегнала най-уязвимата част от обществото.
Между 5 и 10% най-малко са т. нар. „мъртви души“ в избирателните списъци в областните градове, е показала проверка на ДНЕВНИК. Така се позволяват манипулации, чиято тежест е значителна, както за местните избори в малките населени места, така и за определяне на избирателната активност при президентския вот, коментира изданието.
Продуцентите на „Стъклен дом“ да платят на БСП за рекламата на Стефан Данаилов като кандидат за вицепрезидент – така червени депутати отговориха на призивите сериалът да бъде спрян до деня на гласуването, за да не може актьорът да трупа електорат с ролята си, отбелязва СТАНДАРТ. Сериите, които ще се въртят до вота, вече са снимани, а занапред Данаилов ще редува снимките с предизборни срещи, твърдят от екипа на сериала.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *