Преглед на печата

Кадиев назова „брокерите“, те ще го съдятЧервеният кандидат за кмет гласувал против сделката с Бизнес паркаОрлин Иванов, Радослав Тошев и Данаил Кирилов са общинските съветници, притискали през 2007 г. Росен Плевнелиев с цел получаване на подкуп. Това съобщи вчера кандидат-кметът на БСП Георги Кадиев в парламента.Оставка от шефа на „Слънчев бряг““Решила съм да подам оставка, за да няма дори формален повод за обвинения към министър Трайков и правителството. Нямам от какво да се притеснявам, излизам от дружеството с честа съвест за достойно свършена работа.
В. „Монитор”„Вдигнаха мерника на електронната цигара”Еврокомисарят по здравеопазването Джон Дали обещава мерки срещу заместителите на фасоветеЕвропейската комисия смята максимално да затрудни достъпа на пушачите до електронните цигари. Това обяви в четвъртък пред журналисти в Брюксел комисарят по здравеопазване и защита на потребителите Джон Дали.„Кадиев на съд за клевета”Общинар реагира: Той е на тежка дрогаКандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев ще бъде съден до дупка за клевета, обявиха на „Московска” 33 вчера
в. „СТАНДАРТ“Благоевград с вода за 5 дниСпират поливането на градините, тръгват хайки заради кризатаБлагоевград е изправен пред воден режим, ако сушата продължи още 5 дни. Това призна шефът на ВиК в града Божидар Спасов. Единственият шанс благоевградчани да се разминат с крайната мярка е да завали дъжд. В противен случай чешмите им ще са сухи от сряда.Пред криза за вода са изправени още няколко града като Перник, Добрич, Шумен, Бургас и Гоце Делчев.Съдят Кадиев за клеветаЧервеният кандидат иска детектор на лъжата за трима общинариСлед седмица колебания червеният кандидат-кмет за София Георги Кадиев каза имената на тримата общинари, които според него са изнудвали за пари кандидат-президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев преди 4 години. Това били господин Орлин Иванов, господин Радослав Тошев и господин Данаил Кирилов. Имената им вече се появиха в медиите“, обяви Кадиев в кулоарите на парламента. И поиска всички да се явят на детектор на лъжата, за да излезе истината наяве.
в. „ТЕЛЕГРАФ“Озверял шеф отхапа пръста на продавачкаОзверял шеф на магазин захапа пръста на служителката си и едва не го откъсна по време на бой за заплати. За кървавата драма съобщиха от „Пирогов“, където жената отишла да зашият полуотхапания й пръст. „Пациентката е добре и вече е изписана“, съобщиха пред „Телеграф“ от многопрофилната болница. Пострадалата П. Христова работела като продавачка на Кооперативния пазар в „Люлин“, но не била получавала заплатата си от няколко месеца,Здравната комисия изуменаПредседателката на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова определи като „безумно“ наличието на операционни в хотели и блокове. „Имаше преди време операционни в мазета, приземни етажи и къде ли не, а сега в хотели1′, изуми се депутатката. Тя добави, че всички болници, клиники, хосписи и пр. се регистрират според Закона за лечебните заведение и той трябва да се спазва. „Законодателят е заложил правила кой следи за покриването на изискванията на структурите и на какви условия трябва да отговарят те.
В. „ДУМА” „Световната банка отряза БДЖ за заем от 460 млн. лева”Железниците няма да получат и 140 млн. лева, които трябваше да се отпуснат от държавния бюджет. Парите от хазната трябваше да се компенсират с част от заема от Световната банка.„Първанов завеща задачи на бъдещия президент”Георги Първанов загатна вчера какви са очакванията му към бъдещия президент като задачи и приоритети.
В. „Атака”АТАКА сигнализира за политическа пропаганда в университетите“Не съм получавал сигнали за това“, измъкна се по време на парламентарен контрол Сергей ИгнатовСменят здравния министър заради липсата на реформиКой управлява системата – Дянков или Константинов Няма битка за промяна в здравеопазването
В. „Новинар”СДС заложил на ексминистър, за да спре диктатурата на ГЕРБСДС е избрал Емануил Йорданов за кандидат за вицепрезидент заради опасността от диктатура в България. Това обяви лидерът на сините Мартин Димитров по време на представянето на кандидатпрезидентската двойка Румен Христов и Емануил Йорданов.Световната банка отряза мераците на БДЖ за заемБДЖ няма да получи заем нито от Световната банка, нито от държавата. Трябва да покажем драматично подобрение на финансовите резултати, дотогава няма никакъв смисъл да се наливат пари в БДЖ, заяви изпълнителният директор на държавните железници Йордан Недев.
В. „Класа”Близо 350 летовници не могат да се приберат навреме, плащат повторно173-ма руски туристи не излетяха вчера следобед от бургаското летище за Санкт Петербург, тъй като авиокомпанията „България ер“ анулира полета им в 15.20 ч. По същата причина предишната вечер не са заминали за Санкт Петербург още 30 руски граждани.Подписаха споразумението за „Южен поток“Споразумението за строителството на газопровода „Южен поток“ бе подписано вчера в руския град Сочи. Газопроводът е вторият значителен проект за сътрудничество между Русия и европейските страни след проекта „Северен поток“, който е на финалната права.
в  „КАПИТАЛ”БСП и СДС обявиха кандидатите си за вицепрезидентДни преди да изтече крайният срок за регистрация на кандидатпрезидентските двойки в Централната избирателна комисия (ЦИК), СДС и БСП обявиха кандидатурите си за вицепрезидент. От синята централа съобщиха в четвъртък, че за вицепрезидент на Румен Христов е номиниран Емануил Йорданов. Двамата ще се регистрират в ЦИК като кандидати на Съюза на десните сили.Бизнесът иска преразглеждане на водните таксиПреразглеждане на увеличаването на таксите за водовземане, за ползване на воден обект и за замърсяването му, които влизат в сила от януари 2012 г., поиска бизнесът от екоминистерството. Причината за искането е, че поскъпването не е съгласувано с фирмите и не е оценен ефектът от него върху дейността на компаниите, съобщиха от Българската стопанска камара (БСК). Таксите бяха променени от кабинета през юни с мотива, че не са коригирани от 2000 г., а оттогава се е натрупала инфлация.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *